Päivitetty verkkokurssi

Terveyden Täsmäkurssi:

Aivoilla on nälkä 3.0

Lämpimästi tervetuloa oppimaan. Tällä sivulla voit tutustua kurssiin ja sen ohjelmaan. Kun olet valmis aloittamaan, niin pääset opiskelemaan tässä alla olevasta painikkeesta.
Jos haluat maksaa verkkopankilla tai laskulla, niin klikkaa tästä.

Kurssin esittelyvideo

Write your awesome label here.
Huom. kurssi koostuu kuudesta (6) viikosta, toisin kuin Paula videolla mainitsee.

Kurssi lyhyesti

Haluaisitko tietää, mitkä tekijät kiihdyttävät aivojen rappeutumista? Tai mitä ruokaa aivot haluavat ja mitä tulee ehdottomasti välttää? Tiedätkö, miten liika sokeri tai liika insuliinihormoni vaikuttavat aivoterveyteen?

Entä mikä on aivojen insuliiniresistenssi? Voivatko aivot tulehtua ja mitkä tekijät voivat olla tulehduksen takana? Onko masennuksella ja ruokavaliolla yhteys?

Matkasi kohti terveempiä aivoja alkaa tästä.

Videot

Kurssilla on yli 10 tuntia videomateriaalia.

Kirjallinen materiaali

Noin 75 sivua PDF-muodossa.

Kesto

Kurssi on suunniteltu opiskeltavaksi 6 viikossa.

AJANKOHTA

Kurssi alkaa heti. Kurssimateriaalit ovat käytettävissäsi 4 kuukautta ostohetkestä.

Opettaja

Funktionaalisen lääketieteen kouluttaja, ravitsemusasiantuntija, tietokirjailija ja tekniikan lisensiaatti Paula Heinonen.

Kenelle?

Tämä kurssi on tarkoitettu jokaiselle ihmiselle, ikään ja koulutukseen katsomatta.

Milloin?

Valmennus alkaa heti. Voit katsella videoita 4 kuukauden ajan juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Missä?

Tämä kurssi on verkossa. Osallistuminen onnistuu siis vaikka kotisohvalta käsin. :)

Tärkein pääomasi.

Elämäntapasi ja ruokavaliosi vaikuttavat suoraan kykyysi olla energinen, oppia uutta, keskittyä, olla luova ja mikä tärkeintä, olla onnellinen. Kukapa ei haluaisi näitä asioita.

Ravinnolla on mahdollista vaikuttaa myös esimerkiksi masennukseen, unettomuuteen, "aivosumuun" ja aivojen ikääntymiseen.

Tällä kurssilla huomaat, että aivojesi kohtalo ei lepää geeniesi tai sattuman varassa – vaan siinä ravinnossa, jota syöt.

Matkasi kohti terveempiä aivoja alkaa tästä.
Jos haluat maksaa verkkopankilla tai laskulla, niin klikkaa tästä.
"Mikrobiomisi, nuo pienet kehossasi asuvat organismit, joita on sinussa enemmän kuin omia soluja, määrittävät pitkälti aivojesi terveyden."

HALUAISITKO TIETÄÄ, MITÄ KIEHTOVIA ASIOITA VIIMEISIN TUTKIMUSTIETO SANOO SUOLISTOSTA JA AIVOISTA?

Tämän kurssin jälkeen ymmärrät kriittisen tärkeän yhteyden suoliston, ravinnon ja aivojesi välillä:
 • Mikä on aivot–suolisto–mikrobisto -akseli?
 • Miten suolisto ja sen mikrobit vaikuttavat aivoterveyteen?
 • Voiko epätasapainoinen suoliston mikrobisto sairastuttaa aivot?
 • Miten saat suolistosi ja sen mikrobit toimimaan aivojesi parhaaksi?
Jos haluat maksaa verkkopankilla tai laskulla, niin klikkaa tästä.
"Tämä kurssi on tarkoitettu ihan kaikille terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille – ikään ja koulutukseen katsomatta."
Empty space, drag to resize
- Paula

Verkkokurssin ohjelma lyhyesti

Aivoilla on nälkä 3.0 -verkkokurssilla käsittelemme mm. seuraavia asioita:

1. VIIKKO: AIVOTERVEYDEN PERUSTEET

Ensimmäisellä viikolla opit, mitkä tekijät kiihdyttävät aivojen rappeutumista, mitä ruokaa aivot haluavat ja mitä kannattaa ehdottomasti välttää. Opit myös, mitä tarkoittaa aivojen insuliiniresistenssi sekä miten liika sokeri ja insuliinihormoni vaikuttavat aivoterveyteen. Kuulet myös aivojen tulehduksesta ja "sokeroitumisesta", aivot–suolisto–mikrobisto -akselin toiminnasta, harmaasta ja valkeasta aineesta, aivojen välttämättömistä välittäjäaineista sekä hormonien, liikunnan ja alkoholin vaikutuksesta aivoihin. Niin mielenkiintoista!

2. VIIKKO: MASENNUS JA RUOKAVALIO

Funktionaalisen lääketieteen mukaan masennus ei ole sairaus, vaan oire. Toisella viikolla opit, mitä ravitsemuksellisia tekijöitä masennuksen taustalla voi olla. Perehdymme lisäksi siihen, miten hormonaalinen epätasapaino, krooninen tulehdus, ruoansulatuskanavan häiriötilat, solujen mitokondriot, stressi, allergeenit ja myrkylliset yhdisteet voivat vaikuttaa ihmisen mieleen. Käsittelemme myös masennuksen, stressin, suoliston ja suoliston mikrobiston välistä yhteyttä. Tällä viikolla opit, mikä on masennuksen kokonaisvaltainen hoito-ohjelma.

3. VIIKKO: UNETTOMUUS JA UNIHÄIRIÖT

Kolmannella viikolla tarkastelemme, mitä kaikkia tekijöitä unettomuuden taustalta voi löytyä ja mitä asioita unihäiriöisen ihmisen ruokavaliossa pitää huomioida. Opit myös, mitä aivoissa tapahtuu nukkuessa, miksi unen eri vaiheet ovat tärkeitä, mikä ihmisen sisäisen kellon rooli on ja miksi elimistön "rytmit" ovat niin merkityksellisiä. Kuulet lisäksi aivojen "pesusta" ja imusuonista, univajeen aiheuttamista terveysongelmista, unen mittaamisesta sekä lääkkeiden ja alkoholin vaikutuksesta uneen. Viikon lopuksi opit myös unettomuuden hoito-ohjelman.

4. VIIKKO: AIVOT jA LABORATORIOKOKEET

Kurssin neljännellä viikolla käsitellään laboratoriokokeita. Perehdymme mm. sokeriaineenvaihduntaa, kilpirauhasen toimintaa, sydäntauteja, keliakiaa ja suolistoperäisiä ongelmia sekä tulehdusta mittaaviin laboratoriokokeisiin. Lisäksi kuulet aivoille tärkeistä vitamiini-, mineraali- ja rasvahappolaboratoriokokeista. Kuulet lyhyesti myös muista funktionaalisessa lääketieteessä käytettävistä laboratoriokokeista sekä hormoni- ja -perimäkokeista. Opit, mitä mikäkin testi tarkoittaa ja miten testien tuloksia tulkitaan.

1. BONUSVIIKKO: RUOKAVALIO-OHJELMA

Aivoilla on nälkä -verkkokurssi sisältää myös varta vasten aivoterveyttä hoitamaan ja tukemaan suunnitellun ruokavalio-ohjelman resepteineen (aamiainen, lounas, päivällinen sekä välipala). Myös tämä viikko on päivitetty vastaamaan uusinta tietoa.

2. BONUSVIIKKO: Uusin ja tärkein tieto maailmalta

Uutta tietoa on viime vuosina tullut paljon. Tällä viikolla kuulet mm. "äiti–vauva–aivot" -yhteydestä ja miten lapsen saaminen muuttaa äidin aivoja myöten. Kuulet myös, mitä tutkimusten mukaan aivoissa tapahtuu koronan sairastamisen jälkeen (vaikka tartunta olisi ollut lieväoireinenkin). Opit myös long covidista eli pitkästä koronasta. Mikä sen taustalla oikeasti on? Ymmärrät myös, miksi maksan terveys on erittäin tärkeää aivoterveydelle, miksi virukset ja muut patogeenit voivat olla osasyyllisinä huonoon oloosi. Tiedät tämän viikon kuunneltuasi, miksi kananmunat eivät ole aivoruokaa, vaikka näin väitetään. Entä mikä on tärkein ravintoaine aivoille? Tiedoksesi: se ei ole rasva. Kuulet tietenkin myös kaikista muista uusista asioista, jotka liittyvät viikkoihin 1–4.
Jos haluat maksaa verkkopankilla tai laskulla, niin klikkaa tästä.
"TT-kurssit antoivat alkusysäyksen uuteen elämään, ja siitä olen loppuelämäni ajan todella kiitollinen."
- Anne Anttila
"Tämä on ollut niin mahtava juttu, että en löydä sanaa sitä kuvaamaan."
- Saila Blomqvist
"Kurssi on ollut todella antoisa ja avannut oven ihan uuteen elämään. Iso kiitos teille! Olette ihan huippuja!"
- Eija Mild

Ääritärkeä uni

Tiesitkö, että aivosi puhdistavat itsensä joka yö samalla, kun nukut? Ihmisen päässä sijaitsee nimittäin erittäin tehokas "viemärijärjestelmä", joka toimii aivojen jätteiden poistokanavana.
 • Voiko unettomuuden taustalla olla sisäilmaongelmia?
 • Kannattaako päiväunia nukkua?
 • Mitä unihäiriöisen ihmisen ruokavaliossa pitää huomioida?
 • Mikä aivojen jokaöinen huoltotapahtuma, aivojen pesu, on ja miksi se on niin tärkeä?
 • Miten unta mitataan?

"VERKKOKURSSILLA ON VIDEOMATERIAALIA YLI 10 INSPIROIVAA TUNTIA."

AIVOT JA MASENNUS

Maailma masentuu pelottavalla tahdilla. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan masennus on maailman suurin yksittäinen "sairaustaakan" aiheuttaja. Kymmenessä vuodessa (2005-2015) masentuneiden määrä maailmassa nousi 18 % – 300 miljoonaan ihmiseen. Suomessa viimeisten 20 vuoden aikana masennuksen takia eläkkeelle jääneiden luku on ainakin kymmenkertaistunut. Tällä kurssilla opit muun muassa:
 • Funktionaalisen lääketieteen seitsemän tärkeää avainta mielialahäiriöiden ja masentuneisuuden hoidossa
 • Masennus ja ruokavalio: Mitä on vältettävä, mitä suosittava ja miksi?
 • Mitkä yksittäiset ravintoaineet ovat tärkeitä mielialaongelmissa ja masennuksessa?
 • Miksi nämä ravintoaineet ovat tärkeitä ja mistä niitä saa ruoasta? Voiko ravintolisistä olla apua?
 • Masennuksen, stressin sekä suoliston ja sen mikrobiston välinen yhteys
 • Mitä korjattavissa olevia hormonaalisia epätasapainotiloja voi löytyä masennuksen taustalta?
 • Masennuksen kokonaisvaltainen hoito-ohjelma
Jos haluat maksaa verkkopankilla tai laskulla, niin klikkaa tästä.
Olin alusta asti aivan liekeissä ja minulle alkoi selvitä, mikä on mennyt pieleen. Olen kuin uusi ihminen. Aamulla on ihana herätä hyvin nukutun yön jälkeen. Kiitos Paula ja koko tiimi. Olen onnellinen, että ohjasitte minut oikealle tielle.
Empty space, drag to resize
- Tuija Humberg, tilitoimistoyrittäjä
Jo TT-koulutuksen aikana useat läheiseni alkoivat Paulalta opittujen ohjeiden avulla voimaan paremmin. Dramaattisten muutosten edessä olin hämmentynyt. Tuntuu välillä aivan uskomattomalta.
Empty space, drag to resize
- Harri Immonen, IT-ammattilainen
Paulan kursseilla saa erittäin kokonaisvaltaisen käsityksen terveyteen ja kroonisiin sairauksiin liittyvistä tekijöistä. Paula valaisee oivaltavasti myös koko hormoniorkesterin toimintaa sekä hormonien yhteisvaikutuksia, joita ei opeteta tietääkseni missään muualla.
Empty space, drag to resize
- Maikki Mikkonen, hammaslääkäri

HORMONIT, VÄLITTÄJÄAINEET JA LIIKUNTA

Aivojen välittäjäaineet, kuten esimerkiksi onnellisuushormoniksikin kutsuttu dopamiini, eivät synny tyhjästä. Niitä valmistaakseen elimistö tarvitsee ravinnosta oikeat rakennuspalikat. Tällä kurssilla opit, mitä nämä rakennuspalikat ovat.
 • Mitä aivojen toiminnalle välttämättömät välittäjäaineet ovat?
 • Mitä nämä välittäjäaineet tekevät, mistä ne syntyvät ja mihin niitä tarvitaan?
 • Miten hormonit (esim. stressihormoni kortisoli, kilpirauhashormonit ja sukupuolihormonit) vaikuttavat aivoihisi?
 • Miten näitä hormoneita mitataan laboratoriokokeilla?
 • Liikunnan valtavan suuri merkitys aivojen hyvinvoinnille, oppimiselle, toimintanopeudelle, uusien aivosolujen muodostumiselle ja jopa aivojen koolle
"Ruokavalio ja elämäntavat ovat voimakkaimpia terveyteesi vaikuttavia asioita, joita voit itse kontrolloida. Tällä kurssilla saat viimeisimmän tutkimustiedon avuksesi, kun tavoittelet terveyttä ja hyvää oloa."
Empty space, drag to resize
- Paula Heinonen

AIVOILLA ON NÄLKÄ -VERKKOKURSSI PÄHKINÄNKUORESSA:

 • Verkkovalmennuksella opit tärkeimmät asiat aivojen terveyden optimoinnista Paula Heinosen opastuksella
 • Hyödyt kurssista, oli nykyinen ruokavaliosi millainen tahansa
 • Kurssilla on videomateriaalia yli 10 tuntia ja kirjallista materiaalia yli 70 sivua
 • Kurssi järjestetään verkossa ja se alkaa heti ostosta. Saat kaikki materiaalit heti käyttöösi. Kaikki videot ovat käytössäsi 4 kuukautta
 • Voit katsoa ja kuunnella videoita milloin vain, vaikka ollessasi kävelyllä  
Jos haluat maksaa verkkopankilla tai laskulla, niin klikkaa tästä.
"Masennus on ehkäpä nykyajan yleisin "kansansairaus". Silti sen hoidossa usein unohdetaan yksi kriittinen tekijä: ravinto. Tämä kurssi mullistaa käsityksesi ruokavaliosta ja sen vaikutuksesta ihmisen mieleen."  
Empty space, drag to resize
- Paula Heinonen

Opettaja ja kouluttaja

FUNKTIONAALISEN LÄÄKETIETEEN KOULUTTAJA

PAULA HEINONEN

Olen pohjakoulutukseltani soveltavan mikrobiologian, soveltavan biokemian ja teollisuustalouden diplomi-insinööri sekä soveltavan mikrobiologian, biotekniikan ja elintarviketeknologian tekniikan lisensiaatti. Nykyään toimin luennoitsijana, funktionaalisen lääketieteen kouluttajana sekä tietokirjailijana.

Pidin myös kahdeksan vuotta viikoittaista radio-ohjelmaa ja olen kirjoittanut neljä terveystiedekirjaa.

Aivoilla on nälkä 3.0

-verkkokurssi

Empty space, drag to resize

Mitä sinä saat?

 • Live-kurssimateriaali (Arvo 200 €)
 • Verkkokurssivideot: (Arvo 135 €)
 • Uusi viikko (tärkein tieto maailmalta): (Arvo 85 €)
Etujesi arvo yhteensä 420 €
Saat tämän kaiken hintaan:

149 €

Jos haluat maksaa verkkopankilla tai laskulla, niin klikkaa tästä.