Paula Heinonen ja valmentajat | Paula Heinonen -verkkovalmennukset

Hei, olen Paula Heinonen

Valmistuin Helsingin teknillisestä korkeakoulusta (nykyinen Aalto-yliopisto) soveltavan mikrobiologian, soveltavan biokemian ja teollisuustalouden diplomi-insinööriksi vuonna 1986. Suoritin jatko-opintoina tekniikan lisensiaatin tutkinnon pääaineinani soveltava mikrobiologia, biotekniikka ja elintarviketeknologia sekä ammatillisena sivuaineena teollisoikeudet.

Valmistuttuani diplomi-insinööriksi toimin tutkijana viiden vuoden ajan kansainvälisessä biotekniikka- ja ravitsemusalan yhtiössä. Seuraavat kahdeksan vuotta toimin teollisoikeuksien parissa ja vastasin tutkimuksen suojaamisesta muun muassa ravitsemuksen, suolistotutkimuksen, geenitekniikan ja entsymologian sekä terveysvaikutteisen ravinnon alalla samassa yhtiössä. Vuonna 1997 perustin koulutus- ja konsultointiyritys Pro Health Oy:n. Siitä lähtien olen kouluttanut terveydenhuollon ammattilaisia ja luennoinut kymmenille tuhansille ihmisille ympäri Suomea työhyvinvoinnista, ravitsemuksesta, suoliston merkityksestä terveydelle ja erilaisista terveysongelmista niin yrityksissä kuin yleisötilaisuuksissakin.

Toistakymmentä vuotta kestänyt työni tutkijana ja teollisoikeuspäällikkönä antoi loistavan pohjan ymmärtää ravitsemuksen, suolistoterveyden ja biokemiallisten prosessien välisiä yhteyksiä. Funktionaalinen lääketiede tarjosi tähän luontevan, kokonaisvaltaiseen ajatteluun perustuvan jatkon. Palo funktionaaliseen lääketieteeseen syttyi minussa 1990-luvun lopussa, kun olin sairastunut vakavaan, työperäiseen astmaan, joka tuhosi terveyteni lähes täydellisesti. Lisäksi olin lapsesta lähtien kärsinyt toistuvista migreenikohtauksista, allergiasta ja atopiasta sekä jatkuvista poskiontelo- ja keuhkoputkentulehduksista. Onnistuin parantamaan itseni ja pääsin eroon edellä mainituista kroonisista terveysongelmista. Olen siitä lähtien perehtynyt funktionaaliseen lääketieteeseen muun muassa Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Euroopassa. Funktionaalinen lääketiede vie mukanaan, koska se on loogista ja kokonaisvaltaista.

Koulutan myös ravitsemuksen ammattilaisia (FLT Ravintovalmentaja®) sekä funktionaalista lääketiedettä terveydenhuollon ammattilaisille. Vuonna 2012 perustin Terveyden Tukipilarit -koulutusohjelman, joka on tarkoitettu kaikille terveydestään ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneille ihmisille. Lisäksi olen kirjoittanut kolme terveystiedekirjaa. Tein kahdeksan vuotta myös jokaviikkoista terveyttä ja hyvinvointia käsittelevää radio-ohjelmaa, jonka jaksot ovat kuunneltavissa terveydentukipilarit.fi -sivustolla. Terveyden Avaimet päättyi elokuussa 2017.

 

Hanna Kivimäki

Hanna Kivimäki – TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti ja FLT Ravintovalmentaja®

Kiinnostukseni ravitsemukseen syttyi vuonna 2005. Olin kärsinyt koko lapsuuteni ja nuoruuteni mm. verensokereiden heittelystä, iho-oireista ja suolistovaivoista. Koin herätyksen huomatessani, että omat sairaudet ja oireet rupesivat paranemaan, kun muutin ruokavaliotani. Ymmärsin, että avaimet omaan hyvinvointiini ovatkin omissa käsissäni.

Valmistuin Itä-Suomen yliopistosta terveystieteiden maisteriksi ja laillistetuksi ravitsemusterapeutiksi 2013. Opinnoissa minua kiinnostivat ravitsemuksen lisäksi erityisesti biokemia ja fysiologia. Aloitin funktionaalisen lääketieteen opinnot 2010 ja valmistuin FLT Ravintovalmentajaksi 2013. Tämän jälkeen olen toiminut aktiivisesti ravintovalmennuksen parissa eli opetan ihmisiä ottamaan vastuuta omasta terveydestään. Funktionaalisessa lääketieteessä rakastan sen loogisuutta, kokonaisvaltaista otetta sekä elämäntapojen ja ruokavalion yhdistämistä ihmisen biokemiaan ja fysiologiaan. Ravintovalmennuksen lisäksi opetan Terveyden Tukipilarit -kursseilla sekä luennoin erilaisille ryhmille ja työyhteisöille.

Persoonaltani olen erittäin tiedonjanoinen ja teen aina parhaani asiakkaideni eteen. Koen olevani onnekas, kun saan tehdä työtä, jota rakastan ja kehittyä siinä koko ajan paremmaksi. Uuden oppimista ei tarvitse koskaan lopettaa!