Verkkokurssi

Turvaa hedelmällisyytesi

Meistä jokainen lähes väistämättä törmää jossain vaiheessa hedelmällisyyttään heikentäviin tekijöihin. Tällä kurssilla opit, kuinka voit itse vaikuttaa näihin haasteisiin ja lisätä omaa hedelmällisyyttäsi.
Write your awesome label here.

Kurssi lyhyesti

Kurssi on tarkoitettu jokaiselle hedelmällisyydestä kiinnostuneelle ja antaa tietoa sekä naisen että miehen hedelmällisyyteen liittyen.

Hyödyt kurssista, halusitpa vain vaalia hedelmällisyyttä tai parantaa onnistumistasi raskauden aloittamisessa.

Videot

5 luentoa = yli 4 tuntia videomateriaalia.

Kesto

5 viikkoa = saat joka viikko kurssin ajan käyttöösi uutta materiaalia.

Ajankohta

Kurssi alkaa 1.6.2022. Kurssimateriaalit ovat käytettävissäsi 4 kuukautta. Voit opiskella juuri silloin kun haluat eli kurssilla ei tarvitse olla tiettyyn kellonaikaan paikalla.

Opettajat

FLT Ravintovalmentaja® ja farmaseutti Eeva Jäsberg sekä terveydenhoitaja, FLT Ravintovalmentaja® ja vyöhyketerapeutti Tanja Hakala.

Kirjallinen materiaali

Yli 50 sivua PDF-muodossa.
”Hedelmällisyyden vaaliminen on tärkeä osa kokonaisvaltaista terveydestä huolehtimista jokaisella hedelmällisessä iässä olevalla.”

Hyvin harvat edes miettivät omaa hedelmällisyyttään, kunnes tulee se päivä, kun oikeasti haluat vauvan. Siinä vaiheessa lähes puolet yrittäjistä kuitenkin murehtivat omaa hedelmällisyyttään. Omasta hedelmällisyydestään kannattaa olla kiinnostunut murrosiästä lähtien, sillä huonoilla elämäntavoilla saatat tietämättäsi heikentää mahdollisuuksiasi saada lapsia.

Hankkimalla lisää tietoa ja ymmärtämällä asioita paremmin, pystyt lisäämään terveyttäsi sekä vähentämään stressiä, joka mahdollisesti hedelmällisyyden ympärille liittyy.

Suomalaisten on usein hankala puhua asioista ja myös tästä tärkeästä asiasta, hedelmällisyydestä, usein vaietaan ja murehditaan ja kärsitään yksinäisyydessä. Tiesithän, että olet kaiken mahdollisen tuen arvoinen, eikä ole mitään syytä tuntea häpeää tai epäonnistumista, jos hedelmällisyystoiveet eivät optimaalisesti toteutuisikaan.

Niin kauan kuin ratkaisua etsitään, on toivoa. <3

Ravinto vaikuttaa merkittävällä tavalla terveyteemme ja sitä kautta myös hedelmällisyyteen.

Kurssilla saat tutkimusnäyttöön perustuvaa tietoa siitä, millaisella ruokavaliolla tuet parhaalla mahdollisella tavalla hedelmällisyyttäsi. Opit esimerkiksi:
 • Miten ravinnon rasvat vaikuttavat hedelmällisyyteen
 • Mitä rasvoja ja minkä verran kannattaa käyttää
 • Mikä merkitys hiilihydraateilla on hedelmällisyyden kannalta
 • Miksi kuidut ovat tärkeä osa tukemaan hedelmällisyyttä
 • Millaisista lähteistä ravinnon proteiinit kannattaa hankkia
"Hedelmällisyydestä puhuttaessa usein keskitytään naisen hedelmällisyyteen, mutta on kuitenkin tärkeä ymmärtää, että hedelmällisyyshaasteiden taustalla on yhtä usein myös miehen hedelmällisyyteen liittyviä ongelmia."
Nykypäivänä stressi, suorittaminen ja elämän hektisyys vievät mennessään. On tärkeää kokea pientä stressiä, joka mahdollistaa flow’n ja saa tuntemaan elävänsä, mutta liian pitkään jatkunut stressi ja huono palautuminen heikentävät hedelmällisyyttä.
Kurssilla opit esimerkiksi seuraavia tärkeitä asioita:
 • Mitkä kaikki tekijät voivat aiheuttaa stressiä
 • Miksi stressi heikentää hedelmällisyyttä
 • Miten voit palautua paremmin
Kurssi on tarkoitettu ihan jokaiselle hedelmällisyydestään kiinnostuneelle.

Mitä sinä saat

Tieto

Opit paljon hedelmällisyyteen vaikuttavista tekijöistä sekä toisaalta haasteista sen suhteen

Tuki

Pääset osaksi suljettua Facebook-yhteisöä, jossa saat tukea kurssin vetäjiltä sekä muilta kurssilaisilta

Käytäntö

Saat arvokasta tietoa, kuinka voit itse parantaa omilla valinnoillasi hedelmällisyyttä

Tämä kurssi on sinulle erityisen tärkeä, jos...

 • Haaveilet vauvasta ja olet kiinnostunut panostamaan tulevan vauvan hyvinvointiin jo tässä vaiheessa
 • Haluat tietoa hedelmällisyyden haasteista
 • Olet kiinnostunut ravinnon ja stressin merkitysestä hedelmällisyydelle
 • Haluat oppia lisää naisen hormonitoiminnasta ja kuukautiskierrosta
 • Olet mies ja kiinnostunut parantamaan hedelmällisyyttäsi

Nämä kaikki tekijät voivat heikentää hedelmällisyyttäsi:

 • Huono ruokavalio
 • Ylipaino
 • Stressi ja puutteellinen palautuminen
 • Hormonien epätasapainotilat
 • Liikkumattomuus
 • Hoitamattomat sukupuolitaudit
 • Vierasaineet
 • Ravintoainepuutokset
Meistä siis jokainen lähes väistämättä törmää jossain vaiheessa hedelmällisyyttään heikentäviin tekijöihin. Kurssilla opit, kuinka voit itse vaikuttaa näihin haasteisiin ja lisätä omaa hedelmällisyyttäsi.

Suurin osa miehistä miettii omaa suorituskuntoaan, mutta kuinka moni tulee ajatelleeksi taustalla tapahtuvia asioita?

Hedelmällisyyden vaaliminen koskettaa olennaisesti myös miehiä. Verkkokurssi tarjoaa lähes yhtä paljon kiinnostavaa sisältöä myös teille. Kurssilla opit esimerkiksi:
 • Tärkeimmät asiat testosteronista sekä siittiöistä ja niiden muodostumisesta
 • Mitä haasteita miehen hedelmällisyydellä on
 • Miten vierasaineet voivat vaikuttaa miehen hedelmällisyyteen
 • Mihin asioihin ravinnossa kannattaa kiinnittää huomiota
 • Mistä ravintolisistä mies voi hyötyä hedelmällisyyden parantamiseksi

VERKKOKURSSIN OHJELMA LYHYESTI

Kurssi koostuu 5 luennosta. Alta löydät luentojen lyhyet esittelyt.

Viikko 1

Lähdemme liikkeelle pohtimalla, mitä terveys ylipäätään on ja miksi siitä on hyvä olla kiinnostunut. Lisäksi käsittelemme hieman periytymistä ja epigenetiikkaa sekä sen merkitystä. Opit mitä voit mahdollisesti tehdä seuraavan sukupolven hyväksi jo tässä vaiheessa. Lopuksi käymme läpi perusteet miehen ja naisen sukupuolitoiminnoista.

Viikko 2

Toisella viikolla käsittelemme lisääntymisterveyden haasteita sekä miehen että naisen näkökulmasta. Luennolla paneudutaan naisen hormonaalisiin haasteisiin, kuten monirakkulaisiin munasarjoihin (PCOS), endometrioosiin sekä kilpirauhasen vajaatoimintaan. Luennolla käsitellään myös painon ja iän vaikutusta hedelmällisyyteen niin miehen kuin naisen näkökulmasta. Viikolla kaksi on myös lisäluento vierasaineista. Opit mitä vierasaineet ovat, mikä merkitys niillä on hedelmällisyydelle sekä miten voit vähentää omaa altistumistasi.

Viikko 3

Viikolla kolme aiheena on kehotietoisuus. Luennon aikana sukelletaan naisen kuukautiskiertoon, sen eri vaiheisiin ja niiden merkitykseen hedelmällisyyden kannalta. Tulet oppimaan, mikä on normaalia ja tervettä kuukautiskiertoa ja mistä tunnistat kuukautiskierron häiriöitä. Luento on merkittävä kaikille naisille, sillä terve kuukautiskierto on peili terveeseen kehoon.

Viikko 4

Neljännellä viikolla keskitymme ravintoon ja sen merkitykseen hedelmällisyydelle. Käymme läpi eri energiaravintoaineiden vaikutuksia esimerkiksi hormonitoiminnalle sekä tietenkin sitä, mistä lähteistä hiilihydraatteja, rasvoja sekä proteiinia kannattaisi saada. Lisäksi opit, mistä hedelmällisyyteen vaikuttavista suojaravintoaineista suomalaisilla on puutetta ja mitä tälle voisi tehdä.  Käsittelemme myös muita tärkeitä asioita kuten painonhallintaa, suolistosta huolehtimista ja liikuntaa.

Viikko 5

Viikolla viisi opit stressinhallinnan ja palautumisen vaikutuksista hedelmällisyyteen. Luennolla opit, mitä kehossa tapahtuu stressin aikana ja stressin useita muotoja. Saat luennolta vinkkejä palautumiseen mm. unen, ravinnon, mielen ja liikunnan kautta – mutta myös luonnon ja kosketuksen vaikutuksesta meidän hermostollemme ja palautumiskyvyllemme.

Valmentajasi

Eeva Jäsberg

Olen Paula Heinosen kouluttama FLT Ravintovalmentaja® sekä farmaseutti. Tiedonjano sekä halu ymmärtää terveyshaasteiden taustat ja tukea terveyttä kokonaisvaltaisesti ovat minulle tärkeitä asioita. Lisäksi perhe on minulle hyvin rakas ja siksi hedelmällisyys, raskaus, vauvat ja lapset ovat hyvin lähellä sydäntäni.

Tanja Hakala

Olen terveydenhoitaja, FLT Ravintovalmentaja® sekä vyöhyketerapeutti. Lisäksi olen kouluttautunut palautumis- ja stressinhallintavalmentajaksi. Terveydenhoitajana minulle on muodostunut missio olla vaikuttamassa terveyteen jo niin varhaisessa vaiheessa kuin mahdollista. Terveys, sairauksien ennaltaehkäiseminen ja terveyden ylläpito on itselleni tärkeä asia.
Write your awesome label here.

Turvaa hedelmällisyytesi
-verkkokurssi
129 €

69 €

Drag to resize
- - - - - - - - - - Tai - - - - - - - - - -
Drag to resize