Kokemuksia | Paula Heinonen -verkkovalmennukset

Harri Immonen 

Diplomi-insinööri
Tuotantotalouden, Tietojohtamisen ja IT-alan ammattilainen
52 v. 

Hakeuduin TT-koulutukseen koska halusin ymmärtää ravitsemuksesta ja sen vaikutuksesta kokonaisvaltaisesti ihmisen terveyteen. Luonteeni ei antanut myöten jatkaa 'kansanparantajan' menttaalilla. Halusin harrastamilleni asioille teoreettisen viitekehyksen. Paulaa en tuntenut entuudestaan mistään yhteydestä.

Jo TT-koulutuksen aikana useat läheiseni alkoivat Paulalta opittujen ohjeiden avulla voimaan paremmin. Dramaattisten muutosten edessä olin hämmentynyt. Opiskelunälkä kasvoi. Tuntui, että seuraava TT-kurssi oli aina kaukana, vaikka oikeasti lähellähän se oli. Halusin osata ja onnistua myös tenteissä. 

TT- kurssit, niiden kertaaminen ja opiskelujen siirtyminen FLT puolelle, on muuttanut hyvin paljon. Niin, haaveistani tuli totta. Pääsin TT-koulutuksen jälkeen mukaan Paulan FLT Koulutukseen. Harrastukset ja kaveripiiri on mennyt kokonaan uusiksi. Terveydestä ja ravitsemuksesta on tullut arvo. Monista opiskelukavereista, täysin tuntemattomista ihmisistä, on tullut minulle erittäin läheisiä, puhumattakaan Paulasta ja Katista. Tuntuu välillä aivan uskomattomalta. 

Paulan nöyryys tiedon edessä tarttuu hänen oppilaisiinsakin. Paula opiskelee itse jatkuvasti. Tietomäärä on valtava. TT opettaa paljon, mutta myös sen, että opiskelu on jatkuvaa ja osaaminen on itsestä kiinni. Olen saanut auttaa monia ihmisiä heidän terveydellisissä ongelmissaan Paulalta saaduilla opeilla. Olin etuoikeutettu, että pääsin mukaan TT-koulutukseen v. 2013 ja että saan opiskella Paulan matkassa edelleen. Sattumaa ei ole, sanoi Paula, kun ensimmäistä kertaa juteltiin.

 

Maikki Mikkonen

Hammaslääkäri
55 v.

Biokemia,fysiologia ja ravitsemus ovat aina kiinnostaneet minua. Terveyden tukipilarit-kurssit yhdistävät loistavasti kaikki nämä aihealueet terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.

TT- kurssit innostivat minua tutustumaan myös funktionaaliseen lääketieteeseen, jossa perehdytään vielä syvemmin fysiologisiin ja biokemiallisiin tapahtumiin elimistössä. Mielestäni funktionaalisen lääketieteen kokonaisvaltainen ja yksilöllinen sekä syihin pureutuva lähestymistapa terveyteen ja sairauksiin on ehdottomasti oikea.

Kurssien myötä olen saanut valtavasti tietoa, jota olen voinut hyödyntää sekä henkilökohtaisesti että ammatillisesti.

 

Anne Anttila

Fysioterapeutti/lymfaterapeutti, nykyisin myyjä hyvinvointikaupassa
48 v.

Täytettyäni 40 vuotta huomasin, että elämäni alkoi tuntua raskaalta ja kremppoja ympäri kehoa ilmaantui. Pinnistelin sitkeästi työn ja kodin hoitaen sekä osallistumalla tunnollisesti kahden lapseni harrastuksiin. Viiden vuoden jälkeen huomasin olevani aivan puhki: kolotuksia oli selässä, niskassa, päänsärkyjä vähintään kerran viikossa, molemmat kädet puutuivat ja polvia jomotteli. Yöllä nukuin kipujeni vaivatessa vain neljä tuntia. Huolet alkoivat kasautua ja muistini pätkiä. Mieleni masentui ja työkykyni laski. Kipu- ja masennuslääkkeet olivat jo käytössä, vaikkakin vastahakoisesti.

Kohtalo johdatti minut vuoden 2013 lopulla Terveyden tukipilarit -koulutukseen. Alussa jaksoin juuri ja juuri istua luentojen ajat, mutta heti tiesin, että olin tullut oikeaan paikkaan ja saisin apua itselleni. Sitkeästi luin muistiinpanoja ja tentin kaikki käymäni kurssit järjestyksessä. Otin itseni koekaniiniksi ja aloitin ruokailutapojeni muutoksen heti. Hain apua myös FLT Ravintovalmentajalta ja myöhemmin funkkarilääkäriltä ravintolisien käyttöön sekä labrojen lähetteisiin. Kuitenkin TT-kurssit antoivat minulle energiaa jaksaa eteenpäin ja niiden avulla luotin parantumiseeni.

Pystyin ruokavaliomuutosten jälkeen lopettamaan työterveyshuollosta määrättyjen lääkkeiden käytön ja huomasin oireiden lievenevän. Sain kursseista konkreettista tietoa hyödynnettäväksi arkeen rautalankamallilla väännettynä. Kurssi kurssilta jaksamiseni lisääntyi ja muistini parani. Uskoni tulevaisuuteen lisääntyi ja tiesin olevani oikealla tiellä. Uskalsin tehdä elämässäni hypyn tuntemattomaan Paulan ja mielettömän naisenergian avulla. Uskalsin lähteä TT- kurssien pohjustamana opiskelemaan FLT Ravintovalmentajaopintoja. Niistä selviytymiseni oli pitkälti maalaisjärjellä käytyjen TT- kurssien pohjan ansiota.

Nyt kolmen vuoden jälkeen olen löytänyt uuden ammatin, jossa voin hyödyntää sekä vanhaa osaamistani että tätä uutta ravintopuolen tietämystä. Oman elämänkokemukseni ja Pro Healthin koulutusten ansiosta voin auttaa jatkossa muita elämän risteyskohdassa olevia. Alkusysäyksen uuteen elämääni sain TT- kursseilta. Siitä olen koko loppuelämäni ajan todella kiitollinen.

 

Eveliina Hämäläinen

Kotiäiti
27 v.

Henkilökohtaisesti tärkein oivallus TT-kursseilta oli se, kuinka ihmiskeho on kokonaisuus. Kun tavoitellaan optimaalista terveyttä ja hyvää oloa ei minkään eri osatekijän vaikutusta voi aliarvioida. Sain kursseilta paitsi paljon arvokkaita käytännön vinkkejä, joilla hoitaa omaa sekä läheisten hyvinvointia, myös valtavan kipinän opiskella ihmiskehon toimintaa lisää.

 

Anders Nygård

Fysioterapeut
 49 år

Har alltid varit intresserad av kostens betydelse för människan, men har ej tagit mig tid eller hittat rätt kurs forum för ett heltäckande program. Var 2015 på hösten på Paulas allmänna föreläsning och tyckte att det här var något som jag sökt efter. Anmälde mig till hennes TT kurser. Och nu har jag gått igenom alla. Dessa kurser har gett mig det jag sökte, hur maten vi äter påverkar oss och hur vi kan komplettera med kosttillskott om så behövs. Detta har varit till nytta för både mig och min familj. Själv har jag börjat må bättre. Även i mitt yrke har jag nytta av detta, funktionell näringsterapi i kombination med fysioterapi kan vara en bra helhetslösning på många problem. Jag rekomenderar dessa kurser för alla intresserade eftersom de har en mycket bra helhet.

 

Hillevi Päällysaho

Liiketoimintakonsultti
54 v.

TT-kurssit antoivat minulle hyvän lähtökohdan omasta terveydestä huolehtimiselle. Olen kodin perintönä elänyt perusterveellisesti, mutta TT-kursseilla ohjeistetut muutokset ruokavaliossa ovat parantaneet oloa huomattavasti. Tuntui siltä, että joku olisi sytyttänyt valon päässä, kun luovuin vehnästä ja sokerista lähes kokonaan ja otin hyvät rasvat käyttöön. Ajatukset kirkastuivat tosi paljon ja muisti parani huomattavasti. Uusille elintavoilla kroppa toimii paljon paremmin ja tuntuu kuin olisin nuortunut ainakin 10 vuotta. Olen saanut terveydestä uuden harrastuksen ja tutustunut moniin uusiin ihmisiin TT-kursseilla. Paula ja muut luennoitsijat ovat päteviä ja innostavia. Paulan esityksistä tulee välillä mieleen, että stand up -koomikko kertoo tiukkaa asiaa;-)

  

Mona Tyrylä

25 v.
Lähihoitaja
(FLT) ravintovalmentajaopiskelija

TT-koulutuksen myötä innostukseni kasvoi niin paljon, että tulevaisuudessa haluan auttaa työkseni ihmisiä ravinnon parissa. Koulutus oli erinomainen pohja ennen FLT-opintoihin siirtymistä.

TT-koulutuksen luennot olivat energisiä ja mukaansatempaavia. Sen lisäksi, että TT-koulutus toi mukanaan valtavan määrän tietoa – sain sieltä mukaani ihania uusia ystäviä, joiden kanssa olemme yhteydessä edelleenkin. Koulutukseen osallistuminen on ollut yksi parhaimmista kokemuksistani.